12. 8. 2022.

Šta je novo u novoj školskoj godini?

Prvi i drugi razredi su dobili obogaćenu (novim zadacima) zbirku zadataka. Prvaci će učiti o algoritmima, a drugi razredi će naučiti da pišu programe po tim algoritmima. Ostale teme su standardne i za njih imate mnogo materijala gde god da se okrenete. Dakle, MS Word, MS PowerPoint (za prvi razred) i MS Excel (za drugi) su paketi o kojima već dosta toga znate. Materijali za učenje su vam dostupni svuda, a mi ćemo se fokusirati na praktičnoj primeni i raznim vežbama koje sam vam spremio.

Treći razredi su sad kompletno "pokriveni". Pripremio sam novu skriptu "Rasterska i vektorska grafika", a od ranije imamo skriptu generalno o Veb dizajnu i skriptu o jeziku HTML koji koristimo za kreiranje veb stranica. Za prirodni smer, tu je i skripta o klijentskom veb programiranju - "JavaScript".

Četvrti razredi su dobili proširenu skriptu o Oblastima primene savremenog računarstva (za oba smera, i prirodni i društveni), a za prirodnjake sam pripremio i novu skriptu o serverskim veb tehnologijama - PHP. Standardno izučavamo i baze podataka kroz vežbe u paketu MS Access, a reći ćemo nešto i o računarskim mrežama.

Dosta novih stvari, a sve skripte su smeštene u odeljku Skripte. Nadam se da ćete često posećivati taj odeljak - ☺☺☺



Нема коментара: