9. 12. 2019.

Novi ciklus takmičenja

Marko Braović 4-4:

Tijana Gološin 3-4:




Konkurs
Udruženje “Nojman Janoša”, Gimnazija “I. Bela” iz Seksarda i Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike “Boljai” iz Sente u godini 2020. objavljuje
16. međunarodno takmičenje iz informatike “Neumann”- u duhu Kovač Đezea za učenike osnovnih i srednjih škola. Cilj takmičenja je da obezbedi mogućnost prikazivanja samostalno kreiranih radova svih učenika koji su ljubitelji informatike.

Učenici se mogu takmičiti u sledećim kategorijama:

1. Korisničke aplikacije (edukativne aplikacije i aplikacije napravljene za rešavanje nekog korisničkog problema)

2. Računarske igrice (računarske igrice koje je učenik sam smislio i kreirao)

3. Automatizovani digitalni uređaji (hardver) i softver za njihovo upravljanje*

4. Računarska grafika* (slika,portret, karikatura…)

5. Animacija (računarska animacija)

6. Projektovanje pomoću računara (razni planovi i projektovanje u CAD programu)

* u ovim kategorijama učenici osnovnih i srednjih škola se takmiče zajedno

Uslovi prijavljivanja:
• Na takmičenju mogu da učestvuju svi oni (učenici osnovne i srednje škole), koji do dana finala, do 19.03.2020. godine, ne napune 20-u godinu života. Takmičari mogu raditi i u parovima. U ovom slučaju u konkursu treba navesti imena svih takmičara iz tima.
• Prijava za takmičenje je moguća onlajn, na adresi http://neumann.ibela.sulinet.hu.
• Rok za prijavu: 26.01.2020.
Pre prijave, molimo Vas, pročitajte pravilnik takmičenja!

Za učesnike iz Srbije takmičenje se organizuje u tri kruga.
U prvom krugu se vrši pregled prijavljenih radova. Autori radova, koji odgovaraju očekivanjima i pravilama takmičenja, do 01.02.2020. dobiće poziv na takmičenje Vojvođanskog nivoa.

Vojvođansko takmičenje će se održati 08.02.2020. u Gimnaziji sa domom učenika za talentovane učenike “Boljai” u Senti, dok će se međunarodno finale održati u Seksardu u Gimnaziji “I. Bela” u periodu 19-20.03.2020.

Spisak takmičara koji će biti pozvani za Seksard određuju organizatori međunarodnog finala i pozive će poslati do 21.02.2020. Za takmičare (maksimalno 2 osobe po radu) organizatori obezbeđuju ishranu. Prijava je besplatna.

I na Vojvođanskom takmičenju i na međunarodnom finalu učenici prikazuju svoj rad pred žirijem. Takmičenje, rad žirija i rezultat takmičenja je javan. Učenicima, koji su osvojili prva tri mesta na takmičenju, dodeljujemo vredne nagrade.

Dodatne informacije u vezi takmičenja možete dobiti elektronskom poštom neumannzenta@gmail.com ili na web stranicama http://neumann.ibela.sulinet.hu i www.bolyai-zenta.edu.rs.

Senta, 30. 11. 2019.
Organizatori takmičenja, Gimnazija sa domom učenika za talentovane učenike “Boljai”

Нема коментара: